Na de mi köze a sörnek a sörhashoz?

Bizonyára már megfordult a fejedben mi köze a sörnek a sörhashoz. Rengeteg tévhit kering ezzel kapcsolatban…

Tegyük fel az alapvető kérdést. Ha más alkohol is ugyanúgy tartalmaz kalóriát és tápanyagokat, mint a sör, akkor miért csak a sörtől alakulhatna ki a sörhas? A közhiedelemmel ellentétben semmi köze nincs a sörfogyasztásnak a sörhas kialakulásához. Sőt, ha esetleg valakinek a kedvenc üdítő itala is ez a nagy múlttal rendelkező nedű, és nap mint nap fogyasztja, akkor sem ez okozza a „sörpocak” kialakulását.

Sajnos az igazság a mértéktelen kalória bevitelben rejlik, melyet inkább a nem tudatos táplálkozásnak lehet köszönni. Ha annyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, amelyet az el tud égetni, akkor nem alakítja át testünk azt zsírrá, amely általában elsőként a hasfalon rakódna le. Lehullt a lepel. Ez az egyszerű oka a sörhasnak, amely az elhízás jele sajnos. Ez sok mindennel függ össze persze, például az ember korával, nemével, hormonháztartásával, az öröklött genetikai adottságokkal. A férfiaknál elsődlegesen a pocakon látszik meg először az elhízás. Gondoljuk el, hogy egy pohár sörben nagyjából 70 kalória van, míg ugyanennyi kólában vagy üdítőben 100 felett. Ennyi erővel sok embernél, azt is mondhatnánk, hogy „kólahasa” van. Ám ne feledjük a pocak a boldogság, elégedettség jele is lehet, akkor is ha még soha nem fogyaszttunk sört. J

Tehát a sörhas nem sörből van, nem a sörfogyasztás következménye, hanem a mértéktelen kalória bevitelé.

Hogyan tudsz megszabadulni a sörhastól?

Kerüljük a helytelen mértékű táplálkozást, a mozgásszegény életmódot. Mindig van arany középút. S ne feledjük, hogy a sör egészséges, hiszen rengeteg vitamint és tápanyagot is tartalmaz, persze mértékkel fogyasztva.

A Debreczeni Sör pedig teljesen adalékanyagmentes, természetes alapanyagokból készül és glutén érzékenyek is fogyaszthatják.